Home
 
De naam "Themis"
 
Missie
 
Mijn Profiel
 
Mijn CV
 
Diensten
 
Mijn klanten
 
Presentaties
 
Boekrecensies
 
Consultancy Netwerk
 
Relaties
 
War Child
 
Neem contact met mij op
 
 
 
Mijn Profiel
 

Begin juli 2008 heb ik mijn eigen bedrijf Themis Consultancy opgericht dat diensten verleent op het gebied van kwaliteitsmanagement aan middelgrote en grote bedrijven die zich bezig houden met software- en/of systeemontwikkeling. Ik evalueer (project) organisaties, geef advies en begeleid verandertrajecten, met als doel een blijvende verandering te bewerkstellingen. Dit heeft als resultaat dat de (project) organisatie in staat is efficiënter en effectiever te functioneren.  Ik lever maatwerk door een persoonlijke en creatieve aanpak, passend bij de bedrijfscultuur van de klant.

Door mijn jarenlange ervaring in verschillend projectrollen in grote, complexe projecten heb ik veel kennis opgedaan van software- en systeemontwikkelprocessen. Dit, in combinatie met mijn technische achtergrond en sensitiviteit voor de organisatiecultuur, stelt mij in staat om een adequate analyse te doen van de knelpunten in een (project)organisatie. Bij het uitvoeren van een analyse onderzoek ik de verhoudingen en de balans tussen tooling, processen en organisatie (TOP model).
 
Mijn passie ligt bij het oplossen van problemen in (project)organisaties, met als uiteindelijk doel het verbeteren van de klanttevredenheid. Het inzetten van cultuurveranderingen en persoonlijke coaching kunnen hierbij net zo goed mijn gereedschap zijn als het toepassen van modellen en methodieken, zoals Prince2, ISO9001 en Lean Six Sigma. Daarbij ben ik mij bewust dat kwaliteit geen doel op zich is; wil een procesverbetering kans van slagen hebben, dan moeten de doelen hiervoor altijd in lijn zijn met de missie en visie van de organisatie.

Zo heb ik bij ASML binnen de System Software Development afdeling, project quality support opgezet, waardoor management inzicht kreeg in de status en de voortgang van de projecten en verbeteringen structureel konden worden doorgevoerd in projecten. Bij ProRail heb ik binnen een project voor het Verkeersleidingssysteem een communicatieplan geschreven en uitgevoerd, waardoor de betrokkenheid van de stakeholders vergrootte en in goed overleg de deliverables van het project werden geïdentificeerd.

Ik ben communicatief sterk, vasthoudend, sociaal en krijg mensen ‘in beweging’, door draagvlak te creëren en door mijn persoonlijke houding en gedrevenheid. Ik heb geen ‘ivoren toren’ mentaliteit: ik ben pragmatisch, denk mee en fungeer als het kwaliteitsgeweten van de project manager die ik begeleid. 

  Home     De naam "Themis"     Missie     Mijn Profiel     Mijn CV     Diensten     Mijn klanten     Presentaties     Boekrecensies     Consultancy Netwerk     Relaties     War Child     Neem contact met mij op